Notícies


Energia neta a un preu fix
Energia neta a un preu fix

L'empresa cardonina productora i comercialitzadora d'energia GXS Energia, de Guixés Grup, va presentar ahir un acord amb una desena d'empreses catalanes pel qual els subministrarà 100 milions de quilowatts hora anuals durant deu anys a un preu fix.

 La presentació de l'acord, del qual no hi ha precedents publicitats a Catalunya, va aplegar representants d'algunes de les empreses signants i l'alcalde de Cardona, Fer-ran Estruch. Tots van mostrar la seva satisfacció per un negoci que beneficiarà substancialment totes les parts, ja que suposarà un increment de la facturació de GXS del 700% i permetrà un estalvi del 10% de la factura energètica a les empreses contractants.

El contracte de compravenda d'energia a llarg termini (PPA, per les seves sigles en anglès) serà possible gràcies a la construcció, en els dos darrers anys, d'un parc fotovoltaic al Solsonès per part de Guixés Grup, que li permetrà subministrar l'energia renovable necessària per abastar empreses de mitjà i gran volum com el Grup AMES (amb planta a Solsona), la Serradora Boix, Grans del Lluçanès, Kostal i Bluesun, entre d'altres. La intenció de GXS és ampliar aquesta oferta a altres empreses catalanes, segons explicava ahir el seu gerent, Josep Garcia.